מאכלים של חג חנוכה

מאכלים לחנוכה מתאפיינים לרוב בפעולת טיגון בשמן עמוק, כסמל לאותו נס קדום של פך השמן. בין מאכלי החג הנפוצים תמצאו כמובן את הסופגניות המסורתיות לצד לביבות בכל הצורות ובכל הטעמים. הלביבה הקלאסית היא כמובן לביבת תפוחי אדמה, אליה ניתן להוסיף שאר ירקות, גבינות או בשר ועוד.

חנוכה נחגג מדי שנה עם סיום מסיק הזיתים ולכן חשיבות שמן הזית במאכלי החג הוא מתבקש ורצוי.כמו כן, מאכלים לחג חנוכה יכולים להיות מגוון רחב של מרקים (החורף כבר בשיאו) בטעמים שונים. מנהגי העדות השונות הם מאכלי חנוכה מסורתיים, יוצאי צפון אפריקה מכינים את הלביבות המכונות ספינג', התימנים מכינים את הזלביה- סופגניות מתוקות על בסיס סירופ מתקתק, יוצאי אירופה מכינים את הלטקס-לביבות תפוחי אדמה מתוקות או לביבת תפוחי עץ ועוד.

מאכלים לחנוכה אפשר לשלב גם עם ארוחות משפחתיות המתקיימות מדי ערב בסמוך להדלקת הנרות, מנהג יפה הוא לסעוד מייד לאחר הדלקת הנרות בחיק כל המשפחה או האורחים. הקפידו על שולחן מואר, כלי הגשה מבריקים ומאכלים מעוררי תיאבון והרי לכם מתכון מנצח לארוחה חגיגית במיוחד!