מנהגים שונים לחג חנוכה

מנהגים שונים לחנוכה תמצאו בעיקר בסוגי המאכלים בעדות השונות. לכל עדת ישראל יש את המאכל המסורתי שלה המאפיין את ימי חג חנוכה.

יוצאי מרוקו נוהגים להכין כחלק ממאכלי החג את הספינג' – לביבת בצק על בסיס שמרים. יוצאי תימן נוהגים להכין את הזלביה- לביבות מתוקות על בסיס סירופ סוכר או דבש, יוצאי אירופה נוהגים להכין את הלטקס-לביבות תפוחי אדמה מתוק או תפוחי עץ. מאכלי חנוכה הן חלק ממגוון מנהגים ומסורות המתקיימות לאורך כל שנות ההיסטוריה על ידי יהודים בכל רחבי העולם.

מאכלי החג הנפוצים כיום הם כמובן הסופגניות עתירות המתיקות במילויים שונים, לביבות תפוחי האדמה ועוד. מנהגי החג השונים הם לערוך את השולחן מדי ערב בכל ימות החג ולקיים מייד לאחר טקס הדלקת הנרות, ארוחה משפחתית חגיגית. בדומה לחגים אחרים, גם חנוכה מתאפיין בדברי מתיקה רבים אותם מעניקים לילדים כתשורה חגיגית. כמו כן, מאכלי החג מתאפיינים בטיגון בשמן עמוק לזכר נס פך השמן. חנוכה נחגג מדי שנה עם סיום מסיק הזיתים ולכן זוהי הזדמנות מצוינת לציין זאת כחלק ממנהגי החג.